jrminiatures Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Witajcie. W połowie ubiegłego roku zacząłem dłubanie modelu Mig 29 od GWH w skali 1/48, w nowym camo jasno szarym. Merytorycznie gdzieniegdzie kuleje, ale jakoś z tym idzie żyć Anteny dziobowe i te na garbie to wydruki 3D żywiczne. Model mimo nitowania seryjnego przenitowałem i przeryłem - bo lubię mieć nad tym wszystkim kontrolę. Z dodatków niewiele, odgromniki i pitot od Mastera, siodełko od Pavla, I dysze od Eduarda. Godło, popiersia numery i insygnia malowane od masek. Reszta to takie sobie stencile od Model maker. Stylizacja to już moja interpretacja, gdyż nasze migacze w tym kamo nie zdążyły się jeszcze ubrudzić - tak mi się zdaje Możliwe że model zagości w Hangar No 2 Oglądajcie. Pozdro! 27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Wow, wygląda niewiarygodnie Wspaniała robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Piękny. Najbardziej mnie z butów wyrywają dysze. Ale cały model sztos ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Chyba jeden z najlepszych Migow jaki na forach widzialem . Gratuluję osiągniętego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 świetne zdjęcia ! (a model jak zwykle u Ciebie - rewelacja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jason83 Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Fenomenalny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 31 Marca 2021 Share Napisano 31 Marca 2021 Idealny, tyle mogę powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 31 Marca 2021 Share Napisano 31 Marca 2021 O żesz..., ale piękny !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 1 Kwietnia 2021 Share Napisano 1 Kwietnia 2021 Piękny MiG, możesz powiedzieć coś więcej o malowaniu dysz silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 1 Kwietnia 2021 Share Napisano 1 Kwietnia 2021 Model bardzo ładny, tylko nie za dużo go zużyłeś?, to nowe kamo, nie widziałem żeby 89 było tak brudne i podniszczone, a widziałem go parę razy. Zależy co tam chciałeś pokazać, bo efekt jest oszałamiający, tego nie podważam. Za trzy tygodnie będę w bazie, zrobię sporo zdjęć, MiGów, jakieś walk around zaktualizuje i wrzucę na forum 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 1 Kwietnia 2021 Share Napisano 1 Kwietnia 2021 13 minut temu, Mario napisał: ... Za trzy tygodnie będę w bazie, zrobię sporo zdjęć, MiGów, jakieś walk around zaktualizuje i wrzucę na forum I to jest bardzo dobra informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 3 Kwietnia 2021 Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Przepiękny model przepięknej maszyny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 3 Kwietnia 2021 Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Świetna praca. Co do zużycia powierzchni w tym kamuflażu, to się nie będę wypowiadał ale warsztat malarski do pozazdroszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 4 Kwietnia 2021 Share Napisano 4 Kwietnia 2021 Całość wykonana pracy budzi mój szacunek. Śledziłem budowę na FB. Tylko czy nasze MiGi będą aż tak utyrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzięki za komentarze! W dniu 1.04.2021 o 19:55, Boros napisał: Piękny MiG, możesz powiedzieć coś więcej o malowaniu dysz silników. Dysze zostały pomalowane metalizerami AK Extreme metal - Generalnie podstawa jest aby nakładać na siebie kolory albo maskując maskolem przez gąbke poprzedni kolor, albo przez szablon do marmurku. Ja połączyłem te dwie techniki - dlatego efekty się wzmocnił. Kolory to praktycznie cała paleta AK Extremme z naciskiem na jet engine, Burnt metal, Blu metal, Purple Metal W dniu 1.04.2021 o 22:04, Mario napisał: Model bardzo ładny, tylko nie za dużo go zużyłeś?, to nowe kamo, nie widziałem żeby 89 było tak brudne i podniszczone, a widziałem go parę razy. Zależy co tam chciałeś pokazać, bo efekt jest oszałamiający, tego nie podważam. Za trzy tygodnie będę w bazie, zrobię sporo zdjęć, MiGów, jakieś walk around zaktualizuje i wrzucę na forum Tak jak napisałem na wstępie - zużycie maszyny to moja interpretacja - obecnie te maszyny to laleczki - a ja nie chciałem czyściocha - bo nie trzymało by się to kupy z tym co dzieje się na powierzchni lakierniczej. A poza tym to będzie materiał do kolejnego odcinak Hangar No2 W dniu 4.04.2021 o 12:51, Mates napisał: Tylko czy nasze MiGi będą aż tak utyrane? Patrząc po zdjęciach wcześniejszych malowań, to tak bedą brudne, ale czy tak jak ja to sobie wymysliłem - to tylko czas pokaże Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez jrminiatures 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 7 Kwietnia 2021 Share Napisano 7 Kwietnia 2021 szczena opada. Piękny model. Co tu dużo mówić, zdjęcia mówią same za siebie - malowanie i weathering po prostu mistrzostwo. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Technicznie bardzo modelarsko, level hard. Przebarwienia na szarościach, i kredowania jak to się podobno fachowo mówi super ale wydaje mi się, że na Miga potrzebna jest inna technika. One po prostu tak nie wyglądają. Lubię mocno zmęczone samoloty ale migacz tak nawet w ML w Krakowie nie wygląda po ładnych kilku latach stania pod chmurką. Kolorystyka jest zupełnie inna na Migach , do tego wycieki sa bardziej kolorowe. 29ty lubi pluć na rudobrązowo pod silnikami z drenaży, pierwsze z brzegu zdjęcie to pokazuje: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrminiatures Napisano 22 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2021 W dniu 8.04.2021 o 09:51, Qz9 napisał: Miga potrzebna jest inna technika. One po prostu tak nie wyglądają. Tak jak napisałem na wstępie stylizacja to moja interpretacja - W dniu 8.04.2021 o 09:51, Qz9 napisał: Kolorystyka jest zupełnie inna na Migach , do tego wycieki sa bardziej kolorowe. 29ty lubi pluć na rudobrązowo pod silnikami z drenaży, pierwsze z brzegu zdjęcie to pokazuje: Kolory użyte to moje mieszanki robione pod FS w/g specyfikacji - zakładów remontowych a jeśli chodzi o drenaże to tak zgadzam się, że kolory powinny być zróżnicowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 22 Kwietnia 2021 Share Napisano 22 Kwietnia 2021 Przypomniałeś mi dlaczego kocham ten samolot. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Już Ci to pisałem pewnie kilka razy, ale chętnie się powtórzę. Masz Panie opanowane techniki malowania do perfekcji. To niesamowite. I choć uważam, że na tym modelu nieco przedobrzyłeś i dzieje się tu nieco za dużo, albo zbyt intensywnie, to jest on obłędny. Szacun! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Jak zwykle w Twoim przypadku model polakierowany na najwyższym technicznym poziomie. Podziwiam Twoje umiejętności i cicho podpatruję techniki malarskie. Co do samej koncepcji malowania to podzielam opinie przedmówców i przyznam, że nie bardzo mi to do Miga-29 pasuje. W mojej ocenie wyszedł Ci świetny model w stylu samolotów pokładowych US NAVY. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolan Napisano 1 Maja 2021 Share Napisano 1 Maja 2021 Najładniejszy model Miga jaki w życiu widziałem. Wszystko mi się podoba. Piękny jest. Gratuluje umiejętności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi