podciech Napisano 6 Maja 2020 Autor Napisano 6 Maja 2020 Witam serdecznie . Środkowa część sufitu z wyposażeniem. Pozdrawiam 12 2 Cytuj
Mikolaj75 Napisano 6 Maja 2020 Napisano 6 Maja 2020 Fantastyczne... Ale musisz mieć kwity dobre.. Fach w ręce poza dyskusją :-) Cytuj
Bobek Napisano 6 Maja 2020 Napisano 6 Maja 2020 (edytowane) Nic tylko chwalic, brawo Edytowane 6 Maja 2020 przez Bobek Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Bajka, podziwiam i umiejętności i chęci. Ten klej, to rozumiem, jako imitacja jakiegoś poszycia wypełnienia, czy coś innego? Cytuj
M.A.V. Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 ło matko i córko.... co tu się odjaniepawla... cuda, cuda.... nie rozumiem czemu dopiero teraz tu trafiłem... Cytuj
Xmen Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 (edytowane) Następny kosmita. Edytowane 7 Maja 2020 przez Xmen Cytuj
podciech Napisano 7 Maja 2020 Autor Napisano 7 Maja 2020 Wielkie dzięki panowie . 10 godzin temu, Mikolaj75 napisał: Fantastyczne... Ale musisz mieć kwity dobre.. Fach w ręce poza dyskusją Mikołaju kwity to zdjęcia , na szczęście jest ich sporo w necie gorzej z określeniem która ładownia od którego należy. Praktycznie każda z nich jest inna i pod względem barwy szczegółów jak i ich rozmieszczenia . 1 godzinę temu, Przemek Przybulewski napisał: Bajka, podziwiam i umiejętności i chęci. Ten klej, to rozumiem, jako imitacja jakiegoś poszycia wypełnienia, czy coś innego? Przemo ponieważ głębokość wręg była za duża szukałem sposobu ich wypełnienia , a jednocześnie stworzy łagodniejsze przejścia między nimi .W rzeczywistości na wręgach jest jakaś izolacja termiczna czy coś podobnego dokładnie ni wiem . Ten klej fajnie się rozlewa tyko kurczy się i trzeba nakładać kilka warstw. Cytuj
Irek-M1 Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Jak będę w Poznaniu to chciałbym zobaczyć w realu to super pracę. Ale jest radocha po zrobieniu takich elementów. Cytuj
WujekAlice Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Robi człowiek te modele i robi, myśli, ze coś tam umie, a przyjdzie ci taki jeden z drugim, coś pokaże i się potem człowiek zastanawia, czy nie lepiej jednak lepić babki z piasku, albo najwyżej coś z plasteliny... Depresja gotowa. Nic tak nie zdołuje modelarza jak inny modelarz... Cytuj
milczacy Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 30 minut temu, WujekAlice napisał: Robi człowiek te modele i robi, myśli, ze coś tam umie, a przyjdzie ci taki jeden z drugim, coś pokaże i się potem człowiek zastanawia, czy nie lepiej jednak lepić babki z piasku, albo najwyżej coś z plasteliny... Depresja gotowa. Nic tak nie zdołuje modelarza jak inny modelarz... coś w tym jest Ja z tego powodu przeszedłem w tryb "sklejacza" bardziej niż modelarza Cytuj
Xmen Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 40 minut temu, WujekAlice napisał: Depresja gotowa. A tam zaraz depresja. Poprostu trzeba przyjąć do wiadomości że są wśród nas "czarodzieje" którym w życiu się nie dorówna. Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 49 minut temu, Xmen napisał: A tam zaraz depresja. Poprostu trzeba przyjąć do wiadomości że są wśród nas "czarodzieje" którym w życiu się nie dorówna. Ja wyszedłem jeszcze z innego założenia. Jest za dużo modeli które chciałbym zrobić. Jak sobie pomyślę ile czasu trzeba żeby takie cuda wystrugać a ile faktycznie mam tego czasu, to zeszłoby mi się kilka lat. Dlatego podziwiam, chęci, samozaparcie, upór jak zwał tak zwał. Jest miło popatrzeć, pozachwycać się, ba nawet pozazdrościć i pomarzyć. Ale poźniej trzeba wrócić do rzeczywistości. @podciechDzięki za wyjaśnienie z tym klejem. Cytuj
Pan_Cerny Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 (edytowane) Zajrzałem przypadkiem. Samolotów zwykle nie oglądam, bo poza malowaniem to się niewiele miedzy sobą różnią (*moim zdaniem). Ale przyuważyłem na głównej stronie tytuł wątku i postanowiłem że zajrzę, bo chyba jeszcze nigdy nie widziałem modelu globemastera. Najpierw pomyślałem "O rety, ale ktoś kupił obrzydliwego żywicznego kloca. Toć plasticarty były bardziej finezyjne od tego". A potem, z każdym kolejnym zdjęciem szczeka mi coraz niżej opadała. Przepiękny model! Bardzo mi się podobają takie przeróbki. Dziękuję, że zechciałeś się z nami podzielić swoją pracą. To prawdziwa przyjemność oglądać kolejne etapy Twojej pracy nad modelem. Edytowane 7 Maja 2020 przez Pan_Cerny Cytuj
mig Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Wygląda to super, świetna robota. Też chciałbym tak umieć. Cytuj
WujekAlice Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Godzinę temu, mig napisał: Wygląda to super, świetna robota. Też chciałbym tak umieć. A ja bym chciał grać na basie jak Jaco Pastorius... 1 Cytuj
myszaty Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 dopiero co się ucieszyłem że udało mi się jako tako wyciąć hamulce w mig-u...a tu taki pokaz mistrzostwa świata...szacun! Cytuj
Rafał B Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Fantastyczny zakres przeróbek i wzbogacania wyjściowego kawałka żywicy. To już nie jest modelarstwo, tylko cyzelka i filigran. Coś pięknego Cytuj
Crimson King Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Z przyjemnością melduję ,że modelarze to nie tylko ,,banda,, oszołomów,ale też wrażliwi na piękno ludzie.Ktoś przywołał Jaco Pastoriusa.Też bym pograł jak Buddy Rich,ale się nie da.A wracając na ubitą ziemię ,...robota w tym modelu to takie robienie możliwym czegoś nie do zrobienia.,Wielki szacunek!.Tally ho!. Cytuj
Adamo722 Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Dla mnie tym modelem dołączasz do grona kilku w Polsce arcymodelarzy, którzy robią arcydzieła z niczego. Podziwiam, bo wiem ile takie wykonanie kosztuje samozaparcia, czasu poświęconego oraz wykorzystania wiedzy. GRATULUJĘ I WIELKI SZACUN. Cytuj
Crimson King Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Jakby ktoś nie wiedział,Jaco, bass guitar, Rich perkusja.Absolutne mistrzostwo świata w tych dziedzinach.Ale to trochę poza tematem , przepraszam forumowiczów za chwile wspomnień..Tak bywa kiedy chcą nas zamknąç w klatce Cytuj
persyMG Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Tak patrzę i patrzę i masuję szczękę po podniesieniu z podłogi... a w międzyczasie zastanawiam się, czy nie prościej było ten model robić zupełnie od zera? Tyle przeróbek, że z bazowego modelu to jakieś pojedyncze skrawki plastiku zostaną w końcowym dziele... Cytuj
WujekAlice Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 4 minuty temu, Crimson King napisał: Jakby ktoś nie wiedział,Jaco, bass guitar, Rich perkusja. Wygooglowali by se A z takim nikiem to nie dziwne, że wiesz o co mi chodziło A co do Globmastera - to siedzę i paczę . Colę i czipsy mam. Tylko się boję, że wątkowy znowu nas może opuścić. To byłoby straszne, jak zawieszenie serialu "Carnivale" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi