kjp_a_man Napisano 12 Stycznia 2020 Share Napisano 12 Stycznia 2020 55 minut temu, Mikolaj75 napisał: … Krok po kroku ten sposób pokazywałem w warsztacie Guizhou FT-7, w razie potrzeby zapraszam tam właśnie Wymiękłem na samym początku tamtego warsztatu. Podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 12 Stycznia 2020 Share Napisano 12 Stycznia 2020 10 godzin temu, Mikolaj75 napisał: Blaty do biura: Mikołaj, zdradzisz sekret w jaki sposób udało Ci się uzyskać tak fajną fakturę drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2020 eLCe - jest to zrobione na podstawie metody omawianej wiele lat temu w Aeroplanie przez Andrzeja Ziobra, choć z pewnymi zmianami. Otóż po wycięciu płytek, przeszorowałem je nieregularnymi ruchami bardzo grubym papierem ściernym, dzięki czemu powstały dość głębokie ryski. Później powierzchnia została wygładzona pilnikiem gąbkowym i pomalowana kolorem "drewnianym". Potem brązowy wash na kilka podejść - musi być wycierany z wyczuciem, żeby powstały różne zakresy wytarć, co ułatwia imitację drewna. Skoro się podoba, to się cieszę. Swoją drogą ciekawi mnie jak to działa na większych powierzchniach i jak wiara radzi sobie np z Fokkerowym płatem, jeśli nie chce korzystać z kalkomanii.. Temat do zbadania.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 No to wreszcie kadłub sklejony: I kilka zbliżeń: CDN... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Oooooo Panie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Wnętrze rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Potwierdzam słowa przedmówców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Chciałbym mieć możliwość zestawienia tego wnętrza z tym, które wychodzi w ramach sklejenia tylko części z pudła. Podejrzewam, że kontrast byłby ogromny. Super robota na najwyższym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Stycznia 2020 Super Moderator Share Napisano 18 Stycznia 2020 A te obrotowe wieżyczki, nie są wkładane przed sklejeniem kadłuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 1 godzinę temu, jawkers napisał: A te obrotowe wieżyczki, nie są wkładane przed sklejeniem kadłuba? Są - przy założeniu, że z nich korzystamy. Ja sobie zrobię nowe Dzięki wszystkim za akceptację urządzenia wnętrz :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Taaaaaaaa... Nie bywam tu za często ale chyba zacznę zaglądać do Dorniera Mikołaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Ja przestałem oglądać Mikołaja warsztaty bo później mam koszmary.Jakaś siła magiczna macza w tym ręce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Rewelacyjne !!!!! . Pięknie , przedostatnia fota z fotelem wymiata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 przejrzałem warsztacik i jak na razie to jestem pod pozytywnym wrażeniem, bravo czekam na ciąg dalszy z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 Znakomicie to wygląda! Blaty bardzo ładnie wyszły. No i cała aparatura też. To, że nie jest tradycyjnie całkiem czarna daje bardzo dobry efekt. Powodzenia dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Lutego 2020 Autor Share Napisano 2 Lutego 2020 Dziękuję za dobre oceny :-) Tymczasem mało widowiskowe i mozolne prace szlifierskie, mimo całkiem dobrego spasowania wcześniejsze prace obróbkowe wymusiły dość mocne uzupełnienia (wstawki plastikowe, CA i tradycyjna szpachla). Chcę też pokazać, że podjąłem wszelkie starania, aby zabezpieczyć wnętrze przed pyłem ze szlifowania: A teraz - obraz pod tytułem "Cały smutek detalisty..." I po co było to wnętrze dłubać... ;o) Na przedniej krawędzi wkleiłem nitkę plastiku - będzie ona mi dobrze pozycjonować ramki oszklenia, szczegóły prac niebawem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lutego 2020 Share Napisano 2 Lutego 2020 Miła byc opad szczeny, i jest opad szczeny. Efekt jaki uzyskałes jest fantastyczny. Ciekaw jestem ile z tego będzie widac przez oszklenie. No ale my juz widzieliśmy ,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Dobrze że fotki wnętrza zostały dla potomnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 Dzięki :-) Dalsze prace dają nadzieję, że nie będzie tak źle z widzialnością wnętrza.. Przygotowałem surowce na ramki okienne pamiętając o pomalowaniu ich od wewnętrznej strony: Po doklejeniu dachu doszły wstawki uzupełniające oraz komplet ram okiennych. Zaopatrzone są w listewki, które pozwolą na łatwe wklejenie szybek. Poza szybami narożnymi nie powinno być kłopotów, no ale te narożne to będzie ciężki temat... Na szczęście w środku jest oczywiście ciemniej, ale jednak większość detali widać: CDN... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Nie mógłbyś jakiegoś oświetlenia tam zainstalować? Skoro lampka nad biurkiem jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 2 godziny temu, Marcin M. napisał: Nie mógłbyś jakiegoś oświetlenia tam zainstalować? Skoro lampka nad biurkiem jest... O tym samym pomyślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 tak jak juz wcześniej wspominałem - tam tylko chyba mały gwint będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 4 minuty temu, WujekAlice napisał: tak jak juz wcześniej wspominałem - tam tylko chyba mały gwint będzie pasował. Nie takie rzeczy Mikołaj już wystrugał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 ale to tylko wkręcić trzeba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 10 Lutego 2020 Share Napisano 10 Lutego 2020 Trudno mi coś napisać... Gratuluję umiejętności i cierpliwości. Świetna robota! Z niecierpliwością czekam na kolejne etapy budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi