Smokepsv Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 1570 jenow Air smal pocet, 2700 jenow SAL, 2950 jenow DHL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Na amiami podczas składania zamówienia widziałem SAL wiec zalozylem ze jeszcze jest dostępny. Choc widze ze sa i tansze opcje niz SAL, to też ok:) Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Kolejny odcinek niekończącej się na forum opowieści Jaki polecacie aerograf o najlepszym stosunku cena/jakość w cenie ok 200 zł? Po wstępnym riserczu spodobała mi się nowość: Fine Art 180XK w zestawie z trzema dyszami: 0.2 (przede wszystkim na tej mi zależy); 0.3 i 0.5. ... ale to nowość, więc wolę się tutaj dopytać bardziej doświadczonych kolegów. Miałby to być mój aerograf "precyzyjny" do kamuflażu, a starocia (chińczyka kupionego kilka lat temu za jakieś 60 zł) używałbym do malowania podkładu, jednolitego koloru i lakieru. Kleję pancerkę w 1:35, ale mam też w szafie kilka czekających okrętów 1:350. Pytam nie model nie "najlepszy" w cenie ok 200 zł, tylko "najbardziej opłacalny" - ma to być mój prezent w tym budżecie. Być może nie warto za wszelką cenę wykorzystywać całość kwoty, tylko wziąć coś innego za 120-150 (bo nie będzie różnicy)? Wtedy starczyłoby na bonus w przewodu spiralnego na powietrze, który za mną chodzi od długiego czasu Ale jeśli taki FA 180XK jest bardziej precyzyjny niż konkurencja za 150 zł, to jednak wybieram precyzję. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Odczekaj chwile dorzuć 100 i kup sparmaxa https://www.fine-art.com.pl/aerograf-sparmax-sp-20x.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Niestety nie wchodzi to w grę - to prezent dla mnie, w określonym budżecie. Losowaliśmy sobie osobę do obdarowania i każdy wskazuje co chciałby dostać w tych pieniądzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 (edytowane) Najbardziej z chińczyków cenię sobie taką konstrukcję https://www.mojehobby.pl/products/Aerograf-dwufunkcyjny-dysza-0.25mm.html MAC i dysza odkręcana z całą głowicą - jak dla mnie to plusy dodatnie, które dają jakąś przewagę nad innymi tanimi konstrukcjami. Największy mankament to chyba koronkowa osłona dyszy, wąska i długa, przez co szybko łapie farbę, najlepiej ją skrócić.. Mam trzy takie konstrukcje, jeden identyczny i dwa prawie identyczne, ale z mniejszymi zbiorniczkami W tym pierwszym spust działa super, w pozostałych ma taki dziwny skok przy "uruchamianiu" powietrza, jakby bolec w zaworku rozpychał gumową uszczelkę, da się z tym żyć, ale takie to trochę mało przyjemne na początku. Wszystkie oby trzy malują przyzwoicie, a ten pierwszy jak dla mnie to chińczyk doskonały, ale kupowany dość dawno, więc nie wiem czy to nadal ta sama "jakość" PS A i warto szukać konstrukcji, w której mechanizm podtrzymywania iglicy jest blokowany na śrubkę, taka malutka śrubeczka od spodu zaraz za kanałem powietrznym.. Edytowane 2 Listopada 2020 przez arhtus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Niedawno stałem się posiadaczem zestawu adlerka 7790 - jak na razie super, 3 zbiorniczki, dodatkowa dysza... w porównaniu do poprzednika czyli tg 130 odjazd...polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 A-7790 to dobry wybór. To był mój pierwszy. Ma już parę lat i zero problemu. Dokupiłem tylko komplet uszczelek za jakieś śmieszne pieniądze (już nie pamiętam ile) i dyszę (będziecie się śmiać ale... zgubiłem) za niecałe 12 zeta. Wagowo wyczuwalnie cięższy od H&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Jedno tylko mnie ciekawi czy to jest jeden producent? To znaczy czy fine- art i adler różni tylko napis czy są różnice w wykonaniu? FA ma bardzo dobrze wyglądający zestaw FA 186AK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 Tak. Jedna chińska fabryka różne brandy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abuk Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Witam. Czy ktoś wie dlaczego na Amiami prawie wszystkie Procony mają adnotację '' Order Closed''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abuk Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Naprawdę nikt nie wie o co chodzi z tym " Order Closed " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Wczoraj przegladalem to polowa byla order closed 4 dostepne 4 order closed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raist Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Widocznie wyprzedali całą dostawę. Musisz czekać na kolejną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abuk Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Pewnie się okaże jak odblokują sprzedaż ,że zdążą wprowadzić lockdown. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abuk Napisano 15 Listopada 2020 Share Napisano 15 Listopada 2020 Panowie - czy do zrobienia zakupów na Amiami potrzebne jest konto walutowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 15 Listopada 2020 Share Napisano 15 Listopada 2020 2 minuty temu, DTG napisał: Wystarczy karta kredytowa i konto na PayPalu. Nie dość że wygodne to i bardzo bezpieczne. Może być nawet debetowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 15 Listopada 2020 Share Napisano 15 Listopada 2020 @Abuk Będziesz coś zamawiał z AmiAmi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abuk Napisano 15 Listopada 2020 Share Napisano 15 Listopada 2020 Myślę o Proconie. Wydaje mi się że jest dobra cena na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 W dniu 15.11.2020 o 19:33, Juffre napisał: @Abuk Będziesz coś zamawiał z AmiAmi? No ja moze bym coś zamówił, a co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolasyev Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 Hej Warto dopłacić ponad 150 zł i zamiast Ultry kupić Procona 267? Czy są jakieś inne alternatywy dla Procona na przykład taki Evolution? Ja sam maluje i robię samoloty w 1:72 przez co powinna mi wystarczyć dysza 0,2 mm. Przesiadam się z TG 130 właśnie na coś co było było dużo bardziej precyzyjne i przyjemniej się malowało. Jedynie się zastanawiam nad dopłatą i kupieniem bardziej sensownego i w pełni wystarczającego na kolejne lata pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) Warto dołożyć.Sam używam Proccona PS 270 i w stosunku do Evolution o wiele lepiej mi się pracuje.Evolution używam tylko do metalików. Edytowane 24 Listopada 2020 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 PS267 to świetny aerograf, nawet bym się chwili nie zastanawiał nad wyborem między nim, a Evolutionem... Można jeszcze przykombinować z zakupem w Japonii, jakby się udało to wyjdzie w cenie Ultry choć nie wiem jak teraz jest z tymi zakupami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 pewnie w polskiej cenie wyjdzie ps270 z przesyłką (a zaworek mac w prezencie) z amiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 13 godzin temu, Nikolasyev napisał: Hej Warto dopłacić ponad 150 zł i zamiast Ultry kupić Procona 267? Czy są jakieś inne alternatywy dla Procona na przykład taki Evolution? Ja sam maluje i robię samoloty w 1:72 przez co powinna mi wystarczyć dysza 0,2 mm. Przesiadam się z TG 130 właśnie na coś co było było dużo bardziej precyzyjne i przyjemniej się malowało. Jedynie się zastanawiam nad dopłatą i kupieniem bardziej sensownego i w pełni wystarczającego na kolejne lata pracy. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi