Wymysl Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 22 godziny temu, bart207skw napisał: bajer polega jeszcze na tym, iz nr boczny 117 jest faktycznie do BK 117. wiec kalki w sumie są di niego. Czepiacie się. EC 145 był certyfikowany jako BK117C2, więc co za problem, że trochę inna wersja? Większość ludzi i tak nie odróżni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 9 godzin temu, Wymysl napisał: Czepiacie się. EC 145 był certyfikowany jako BK117C2, więc co za problem, że trochę inna wersja? Większość ludzi i tak nie odróżni a ja tam się nie czepiam. Lubię MC i wcale się z tym nie kryje. podobają mi się nowe kalki do uh-1n. i podoba mi się koncepcja współpracy z Italeri - fajny śmigłowiec ten uh-60 i nie przeszkadzają mi wypukle linie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 Podoba się, bez dwóch zdań. Ale ja to zwykły icek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 Cos się ruszyło, przynajmniej tak to wygląda 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 A może warto przenieść tę dyskusję do nowego, oddzielnego wątku o nowościach Army, albo tylko o Mustangu żeby nie umknęła zainteresowanym? Bo zaglądając tu chciałoby się poczytać przede wszystkim o nowościach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 Panowie ! mam małą propozycję, bo odnoszę wrażenie że od pewnego czasu robi się w tym wątku małe budrello.... Niech ktoś utworzy osobny wątek o tych Armowych Mustangach ....i tam kontynuujcie dywagacje na ten temat... będzie można też tam wrzucać zdjęcia wyprasek czy nawet w ogóle zrobić osobny inbox. Będzie też łatwo wymieniać argumenty czy przerzucać się cytatami zamiast tutaj wprowadzać chaos. Amen ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 5 minut temu, M.A.V. napisał: Niech ktoś utworzy osobny wątek o tych Armowych Mustangach Święta słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) Mustang mustangiem, kto będzie chciał to kupi, i tylko kupi, kto inny kupi i jednak sklei. Ja tam wiem, że na pewno kupię to jak tylko się pokaże. OV-1A MOHAWK https://clearpropmodels.com/cp_72016?utm_source=facebook&utm_medium=smm_promo&utm_campaign=SMM2021&utm_content=ad.id__23849250229620700 Edytowane 16 Grudnia 2021 przez rudy0007 Dodanie grafiki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 Godzinę temu, filipsg napisał: Czyli jednak coś się rusza u nich na taśmie produkcyjnej, świetnie! Ja mimo wszystko mam wrażenie, że modele ClearPropa są wydawane w jakiejś równoległej rzeczywistości i dostępność u nas jest taka sobie jeśli już w ogóle model zostaję wydany.... tym bardziej, że zapowiadali i Su-25 i MiGa-23 i ... cisza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 16 Grudnia 2021 Share Napisano 16 Grudnia 2021 3 minuty temu, Psar77 napisał: tym bardziej, że zapowiadali i Su-25 i MiGa-23 i ... cisza.... Spokojnie, może jeszcze coś sprawdzają bo nie chcą popełnić jakichś błędów jak 'konkurencja' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 10 minut temu, merlin_70 napisał: nie sklejac i czekać za 10 lat na konkurs " Sklejamy tania hase "? 10 minut temu, merlin_70 napisał: bedzie okolo 150 zeta Nie łapiesz się w "widełki" dla skali 48 (nawet uwzględniając upływ czasu) 11 minut temu, merlin_70 napisał: kupowanie na zapas mi przeszło dość mocno. Oo, to jest nas dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 (edytowane) Ponieważ to ja sprowokowałem sytuację po której Jostein dostał bana, chciałbym zaznaczyć, że nie popieram tej decyzji. W żadnym wypadku nie poczułem się obrażony, a raczej rozbawiony nadreakcją na oczywisty żart i ironię. "Wulgarne słowo" za które Jostein został ukarany, było wykropkowane i znalazło się tam prawem cytatu. Że cytatu oklepanego tysiąckrotnym powtórzeniem na forach, to inna sprawa, ale za to chyba nie banujemy? Obawiam się, że kara może spowodować kolejne "obrażenie" się użytkownika na to forum i bogu ducha winnych dyskutantów. Poza tym uważam, że filipiki Josteina po każdej prmierze modelu Army wnoszą niewątpliwy koloryt w dyskusje. Edytowane 18 Grudnia 2021 przez HKK 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 20 minut temu, HKK napisał: Ponieważ to ja sprowokowałem sytuację po której Jostein dostał bana, chciałbym zaznaczyć, że nie popieram tej decyzji. W żadnym wypadku nie poczułem się obrażony, a raczej rozbawiony nadreakcją na oczywisty żart i ironię. W takim razie to ja bym zbanował Ciebie -tak dla równowagi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 3 minuty temu, zatras napisał: W takim razie to ja bym zbanował Ciebie -tak dla równowagi Nie zrozumiałem dla jakiej "równowagi" i w jakim "takim razie". Ale to już moje ograniczenia. Banuj, co mi tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 A szkody moralne ? Już będzie na całe życie ( forumowe), że Jostein karany. Hello 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 50 minut temu, HKK napisał: Ponieważ to ja sprowokowałem sytuację po której Jostein dostał bana, chciałbym zaznaczyć, że nie popieram tej decyzji. Ale wiesz co mówi mądrość: Roma locuta, causa finita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 2 minuty temu, Grzes napisał: Ale wiesz co mówi mądrość: Roma locuta, causa finita. Nie chcę żeby ktoś pomyślał, że poleciałem ze skargą do moderacji albo, że mam jakąś satysfakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Witam. Nie bardzo rozumiem decyzję Administracji wobec Pana Jostein. Cytat Juliana Tuwima może i kontrowersyjny ale jednak tylko cytat. Poza tym Pan HKK nie poczuł się urażony. Trochę ta decyzja mnie osobiście przypomina chęć bycia swiętszym od papieża. I uważam ją za kompletnie niesprawiedliwą i nieadekwatną do stopnia zawinienia. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, HKK napisał: Poza tym uważam, że filipiki Josteina po każdej prmierze modelu Army wnoszą niewątpliwy koloryt w dyskusje. Zbanowanie Josteina nie zmieni niczego w jego emocjach, a najwyżej je jeszcze rozgrzeje. Przekonywanie go, że nie wszyscy muszą się zgadzać z jego surowymi ocenami produkcji AH nie stanie się łatwiejsze, gdy uzna, że administracja jest w zmowie z producentami "byle jakich" modeli. Jestem też przeciwko banowaniu w tak niegroźnych przypadkach jak ten. Nie było gróźb karalnych, nie było tam nic co uraziło adresata tego słabego wierszyka. Wnioskuję o skrócenie bana ( może z okazji zbliżających się Świąt?) i powrót Josteina do dyskusji. Możemy się pięknie różnić, a jako świadomi ludzie rozumiemy, że to tylko "praskly nervy" w gorącej wymianie zdań i każdemu może się zdarzyć. Jostein, nie zgadzam się z Tobą, nie masz pojęcia o projektowaniu i produkcji modeli, ani o rzeczywistych brakach zestawów, które krytykujesz, ale to nie powinno być karane. Wolę Tobie to spokojnie tłumaczyć. Edytowane 18 Grudnia 2021 przez letalin 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 2 godziny temu, letalin napisał: Możemy się pięknie różnić, a jako świadomi ludzie rozumiemy, że to tylko "praskly nervy" w gorącej wymianie zdań i każdemu może się zdarzyć. Jostein, nie zgadzam się z Tobą, nie masz pojęcia o projektowaniu i produkcji modeli, ani o rzeczywistych brakach zestawów, które krytykujesz, ale to nie powinno być karane. Wolę Tobie to spokojnie tłumaczyć. Pierwszy raz w tym roku poczułem ducha Świąt 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 A testowe malowanie Dory z IBG widzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Grudnia 2021 Super Moderator Share Napisano 18 Grudnia 2021 Proszę jacy teraz wszyscy święci. Decyzja Administracji nie słuszna i niesprawiedliwa. A czy ktoś pomyślał o innych, którzy spokojnie chcą poczytać sobie wasze wpisy, a nie czytać o jeb..iu kogoś przez psa? Może was to nie razi takie słownictwo, ale mnie na przykład tak. Jak by kolega Jostein to wykropkował, jak to robią inni, to nie było by problemu. Nie mam nic do nikogo z was, lubimy sklejać modele, mamy wspólne zainteresowanie, ale zlitujcie się i szanujcie troszkę innych użytkowników. I nie interesuje mnie to co jest pisane na innym forum, jakie i kogo cytaty, tu jest Forum Modelwork, jest ono dla każdego, ale też trzeba się umieć zachować, bo innym razem nie dam bana na dwa tygodnie, tylko na miesiąc. Tak że zastanowię się nad przywróceniem Josteina, ale ostrzegam, jak sytuacja się powtórzy, nie będę miał litości. A i nie zaśmiecajcie już wątku, przez kogo został wyżej wymieniony kolega zbanowany, bo tylko dzięki sobie dostał bana. Temat uważam za zakończony. Wpisy nie na temat będą usuwane. Życzę wam miłego pisania. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Oj ta foczka zapowiada się smakowicie, kiedy będzie dostępna, ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Grudnia 2021 Super Moderator Share Napisano 18 Grudnia 2021 Wątek o Mustangu, na prośbę użytkowników został wydzielony. Znajduje się pod tym linkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Polityka Airfixa jest całkiem spójna. Te grube linie są niezbędne bo jak będziesz długo szlifował to cały czas będziesz jeszcze je mial . Na przykład jak złożysz dół i gore skrzydła hurrka w 48 to na krawędzi natarcia masz 2 mm różnicy to trzeba szlifować. , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi