Jostein Napisano 24 Września 2020 Share Napisano 24 Września 2020 24 minuty temu, WujekAlice napisał: A w ogóle ktoś robi dobrego Lysandera w 1/72? Poza tym od Dory nie ma nic godnego uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 24 Września 2020 Share Napisano 24 Września 2020 No cóż - trzeba samemu formę założyć i zrobić kilka modeli po "Bożemu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 Takie coś się ukaże: Jest to przepak bardzo dobrych wyprasek Italeri. Plus taki, że kalkomanie będą sensowne i ciekawsze niż Italeri. Model Italeri swoją drogą kończę akurat dla klienta i nie ma się do czego przyczepić. Najpoważniejszy mankament, moim zdaniem mający znaczący wpływ na całość finalnego modelu, to kalkomanie (druk Zanchetti dramat, miałem z nimi do czynienia już przy Rafale C Revella). Gdybym dziś miał podejmować decyzję co do F-35B, to chyba zabrałbym nowy wypust Academy - choć nie wiem też, czy dali tam Cartografa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 @Mates Tak na serio z jakością F-35B z Italerki ? Model wygląda jak zmniejszona makieta samolotu oklejonego taśmą dekarską a nie samolot F-35B. Sorry ale takie okopy jakie w Italeri udają panele RAM to nie w 2020 roku... Jedyną firmą, która zdała sobie z tego problemu sprawę to Hasegawa i... zrobiła tylko obrysy tych paneli w postaci wgłębnych lini i to jest najwłaściwsza chyba droga. Takie moje 0,03zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 Ale Academy nie robi wersji B. Wersje B robi Fujimi, Hasegawa i Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 @Moses https://www.scalemates.com/pl/kits/academy-12569-f-35b-vmfa-121-green-knights--1260577 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 Ło masz? Ciekawe czy serio jest to ich model czy przepak kogoś innego. No i czy nie jest to snapkit jak ostatnio Academy robi. Po sklejeniu phantoma i ilosci uproszczeń związanych z tą formą jestem sceptyczny do tego typu modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 41 minut temu, mirage3 napisał: @Mates Tak na serio z jakością F-35B z Italerki ? Jak dla mnie to wszystko jest w porządku. Serio. Po pierwszych zdjęciach w necie też byłem sceptyczny, ale na żywo jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 3 godziny temu, Moses napisał: Ło masz? Ciekawe czy serio jest to ich model czy przepak kogoś innego. No i czy nie jest to snapkit jak ostatnio Academy robi. Po sklejeniu phantoma i ilosci uproszczeń związanych z tą formą jestem sceptyczny do tego typu modeli O, a ja właśnie jestem w trakcie sklejania Growler-a z Academy i stwierdzam, że to jest to. Idealne dopasowanie, delikatne detale, tylko fotelom może trochę brakuje, ale poza tym to jak dla sklejacza co stawia modele na półki to jest to przykład idealnego balansu -> ilość detali/czas poświęcony na modelowanie. Tylko ciężko się przyzwyczaić, że te modele skleja się jak klocki bo nie wymagają szpachli i piłowania, ale zawsze jest wtedy więcej czasu na malowanie. Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Moses napisał: Ło masz? Ciekawe czy serio jest to ich model czy przepak kogoś innego. No i czy nie jest to snapkit jak ostatnio Academy robi. Po sklejeniu phantoma i ilosci uproszczeń związanych z tą formą jestem sceptyczny do tego typu modeli Ich nowe modele, które nie są Snap Tite są zazwyczaj naprawdę bardzo dobre - i tutaj przykładem jest ich F-35 czy F-14. F-35B to tegoroczny model, powinien trzymać poziom F-35A - czyli moim zdaniem najlepszy w skali. RAMy są nieco wypukłe, ale naprawdę bardzo delikatnie - efekt na pewno nadal nieco przeskalowany, ale moim zdaniem fajnie wyglądający. A i ich modele Snap Tite moim zdaniem wyglądają naprawdę fajnie - szczególnie Super Hornet czy Strike Eagle (z wyłączeniem dysz). Edytowane 25 Września 2020 przez Matys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 Academy robi piękne modele (vide ostatni Tomcat), ale podzielam pogląd Matesa odnośnie tego Italeri. Na żywo wygląda naprawdę fajnie, a np bebechy w komorach uzbrojenia są wg mnie lepiej nawet zrobione. Przynajmniej takie sprawiają wrażenie. Wiadomo - Italeri to jest określona jakość od lat, ale ten F-35B to jest chyba ich najlepszy model w 72 ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 ARMA ogłosiła nowy projekt - AC-130H SPECTRE! https://www.scalemates.com/kits/arma-models-am7290-ac-130h-spectre--1308735 ale to nie ta Arma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 Dobrze że to nie ta Arma od Hobby, bo przy Ich aktualnej polityce cenowej i liczenia sobie "od ramki" to, aż mnie ciarki przeszły myśląc sobie o cenie takiego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 Że zacytuję kolegę z abecadłem na plecach - "Oj kolega stąpa po bardzo kruchym lodzie..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 30 minut temu, filipsg napisał: ARMA ogłosiła nowy projekt - AC-130H SPECTRE! https://www.scalemates.com/kits/arma-models-am7290-ac-130h-spectre--1308735 ale to nie ta Arma... Fajnie by było jakby jeszcze wnętrze zrobili, to wtedy mógłbym się z czystym sumieniem pozbyć swojego AC-130 od Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 5 minut temu, WujekAlice napisał: Że zacytuję kolegę z abecadłem na plecach - "Oj kolega stąpa po bardzo kruchym lodzie..." No cóż, ostatnio u AH zrobiło się dość drogo, że tak powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 17 minut temu, arhtus napisał: No cóż, ostatnio u AH zrobiło się dość drogo, że tak powiem Panowie dajcie już z tym spokój, bo niedługo będzie tak, że w jaki wątek się nie spojrzy to będzie: Jak to drogo jest w AH Nie odpowiada Kolegom cena to po prostu Koledzy nie kupują od AH tylko od innych którzy mają taniej i nie trzeba tego ciągle powtarzać, że "w AH zrobiło się drogo" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 Ech, chciałem tylko zrobić prosty żart ze zbieżności nazw, a ci tu od razu o pieniądzach, tak nie po dżentelmeńsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 A ja poczułem się sprowokowany do rozwinięcia tego żartu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 jest już dostępna update'owana wersja tytanowego "produktu nr 100" : https://www.scalemates.com/kits/amodel-72001-sukhoi-t-4-sotka--132024 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 W Martoli za 435 zeta. Tylko brać i lepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 4 godziny temu, abtb napisał: W Martoli za 435 zeta. Tylko brać i lepić znaczy że tytan wysoko stoi zresztą z tego co tu często czytam to pewnie i tak dla wielu w porównaniu z Armą jest jak za półdarmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 Coraz bliżej. Samobójcy, czy filantropii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 4 Października 2020 Share Napisano 4 Października 2020 Karaya już wydawała własne plastiki, dawno temu w 48 z I WŚ. Krótka seria bodajże 500 max 1000 sztuk. Ale ten model jest już zapowiedziany ze dwa lata temu? Teraz chyba formy na Ukrainie robią jak Answear. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi