jrminiatures 62 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Witajcie, Chciałem przedstawić niedawno ukończony projekt F4F Phantom Luftwaffe - 1/32 Revell. Nie ukrywam, że trochę leniuchowałem i budowałem go w przerwach ponad rok. Model to leciwy już zestaw Revella z 1994 roku. Do modelu troszkę powsadzałem szpargałów: Kokpit żywiczny od Legends models, fotele od quickboosta, blaszki interior, exterior, engine nozzles od eduarda, metalowa konwersja zawieszenia, żywiczne koła, pitoty rurki etc od Mastera. Kalki to mix zestawowych oraz dość trudnych kalek od niemieckiego HaHen. Zwyczajowo juz całośc przeryłem, dodałem trochę nowych linii, oraz wszystko ponownie przenitowałem. Malowałem to farbami Hataka orange line oraz Tamiya gunzy i AK extremme metal. Malowałem między innymi przy użyciu moich masek do marblingu. Model zwyciężył w konkursie organizowanym przez AK Interactiwe Oglądajcie. I kilka detali: i zdjęcie ze starszym bratem:) Pozdro 18 Quote Link to post Share on other sites
filipsg 103 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 FE-NO-ME-NALNY, jest moc! Quote Link to post Share on other sites
Tap-chan 263 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Wygląda świetnie, bardzo udany pogodzing! Quote Link to post Share on other sites
Xmen 565 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Co tak późno?Na PWM był już w kwietniu.Ładny. Quote Link to post Share on other sites
Mates 175 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Śledziłem relację na FB. Rewelacja, Jak prawdziwy. Złośliwi powiedzieliby, że zgodny z obowiązującymi tzw. trendy. A jest po prostu świetny. Quote Link to post Share on other sites
shadowmare 35 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Super jest! 57 minut temu, Mates napisał: Śledziłem relację na FB. Rewelacja, Jak prawdziwy. Złośliwi powiedzieliby, że zgodny z obowiązującymi tzw. trendy. A jest po prostu świetny. Nie należy się złośliwcami sugerować. Quote Link to post Share on other sites
Bobek 261 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Napisał byś coś wiecej o pierwszej fotce? Rozumiem ze wyszparowany samolot na tle, ale skad tło? Quote Link to post Share on other sites
TAW 278 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Zaiste za...isty. Piękne dysze i jak na samolot to ściorany konkretnie aż miło patrzeć. W ogóle cały jest niesamowity. Wygląda tak realistycznie, że nie pomyślałbym że to jest z plastiku! Quote Link to post Share on other sites
mig 310 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Pięknie wykonany, wygląda bardzo realistycznie. Quote Link to post Share on other sites
KRL 406 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 (edited) Model prezentuje się świetnie. Edited June 5, 2020 by KRL Quote Link to post Share on other sites
Przemek Przybulewski 293 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Rewelacja - bez kozery powiem, że to najlepszy model nie tylko Fantoma ale i wogóle samolotu. Quote Link to post Share on other sites
Mikolaj75 668 Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Już na pwm się zachwycałem, a tu tylko powiem, że ewentualni złośliwcy mogliby się jedynie ośmieszyć - kto choć trochę interesował się wyglądem niemieckich Phantomów, wie, że one tak wyglądają i brudzą się (z kilkoma innymi air forces) najpiękniej na świecie. Quote Link to post Share on other sites
M.A.V. 431 Posted June 6, 2020 Share Posted June 6, 2020 Co tu dużo gadać - kilka dobrych minut siedziałem tak: rewelacyjnie wyszedł Quote Link to post Share on other sites
rymulus 518 Posted June 6, 2020 Share Posted June 6, 2020 Rewelacyjny, pozostaje tylko zazdrościć umiejętności i wyczucia malarskiego. Quote Link to post Share on other sites
kowal76 213 Posted June 6, 2020 Share Posted June 6, 2020 Ale petarda . Świetny model . Quote Link to post Share on other sites
Cazador 3 Posted June 6, 2020 Share Posted June 6, 2020 Kawał dobrej modelarskiej roboty, super wyszedł. Gratulacje Quote Link to post Share on other sites
Ripper1 32 Posted June 7, 2020 Share Posted June 7, 2020 wcale się nie dziwię że budowałeś to arcydzieło cały rok. Wypieszczony każdy detal, każdy element potraktowany jak osobny model, sorry ale takich cudów nie buduje się w dwa tygodnie. Zazdroszczę techniki malarskiej. WOW co tu się dużo rozpisywać CUDO Quote Link to post Share on other sites
PiotrL 4 Posted June 7, 2020 Share Posted June 7, 2020 Cuś pięknego....Malowanie genialne... Quote Link to post Share on other sites
Mikolaj75 668 Posted June 7, 2020 Share Posted June 7, 2020 A teraz mi się przypomniało, o co miałem pytać: dlaczego kalki HaHen są trudne? Quote Link to post Share on other sites
bazylms 348 Posted June 7, 2020 Share Posted June 7, 2020 Jeden z najlepiej wykonanych modeli jakie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
jarek 22 Posted June 8, 2020 Share Posted June 8, 2020 No powiem Ci... Quote Link to post Share on other sites
jrminiatures 62 Posted June 9, 2020 Author Share Posted June 9, 2020 Dziękuje za komentarze! W dniu 5.06.2020 o 16:09, Bobek napisał: Napisał byś coś wiecej o pierwszej fotce? Rozumiem ze wyszparowany samolot na tle, ale skad tło? Tło to grafika pobrana ze stoku zdjęciowego - a samolot został tam wmontowany W dniu 7.06.2020 o 10:15, Mikolaj75 napisał: A teraz mi się przypomniało, o co miałem pytać: dlaczego kalki HaHen są trudne? Kalki Hahen to dość specyficzny produkt - po pierwsze są wydrukowane na jednym dużym filmie i trzeba docinać każdą kalkę do kształtu ( a fantom ma ich około 300 ) po drugie film kalki jest tak jakby gumowy i nie chcą na nim działać popularne płyny. Kolejna sprawa że są trochę grube i trzeba niwelować to w kolejnych etapach wylewając lakierem i szlifując progi. Quote Link to post Share on other sites
Rack 46 Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 Model, jednego z moich "najulubieńszych latadeł" wykonany GENIALNIE , zdjęcia obłędne . Podejrzewam, że inicjały mamy identyczne, ale tak wykonanego modelu i zdjęć to ja w życiu nie wykonam . Gratulacje, absolutny top . Quote Link to post Share on other sites
Marcin Witkowski 102 Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 To jest jeden z najlepiej pomalowanych modeli jakie kiedykolwiek widziałem. Szacun! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts