sabatms Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Przepiękna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Czyli jak to się mawia - "zdoNżyłeś na Bytom " , a nawet na Łask , do zobaczenia w sobotę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Uff, skończony... Jest trochę niedokładności i niedoróbek, ale myślę przed galeria uda Ci się Mikołaju je poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Mikołaju, jeśli wolno zadać pytanie, z czego dokładnie robiłeś te wózki na silnik itd? Tzn. użyłeś jakichś gotowych profili czy wycinałeś "beleczki" z HIPSu? Jeśli tak, to jak udało Ci się uzyskać takie równe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Września 2016 Autor Share Napisano 12 Września 2016 Mikołaju, jeśli wolno zadać pytanie, z czego dokładnie robiłeś te wózki na silnik itd? Tzn. użyłeś jakichś gotowych profili czy wycinałeś "beleczki" z HIPSu? Jeśli tak, to jak udało Ci się uzyskać takie równe? Przepraszam, że odpowiadam z opóźnieniem, ale weekend spędziłem w Łasku i nie odwiedzałem forum. "Belki" powstawały dwutorowo - albo z gotowych profili - akurat znalazłem wymiary idealnie odpowiadające, albo w sposób mieszany, który dotyczył ceowników - mniejszy profil był z obu stron oklejany paskami HIPS-u i docinany oraz szlifowany tak, aby powstał właśnie kształt "C". Drobiazgi typu wzmocnienia, wodzidło itd. we własnym zakresie z podręcznych surowców "śmieciowych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Śledze już od długiego czasu warsztat i chyba przestane wchodzić bo się odechciewa kleić jak się człowiek tu napatrzy naprawie szacun za to co robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Oglądanie ,,na żywo" powoduje tzw. opad kopary i zwątpienie w własne możliwości. Moje gratulacje. Ten co pisze o niedokładnościach niech pokaże coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Mam to samo. W czasie dość długiej prezentacji laureatów podczas dzisiejszego finału w Poznaniu, coś koło "pińcet" razy wracałem do malutkiej płytki z wózkiem, a na nim... Mikołaju, dzięki za poczucie "naćpania się" chęcią spróbowania czegoś podobnego. Jechałem autobusem do domu, a w głowie już rysowałem sobie z czego, jak - i przede wszystkim - kiedy. Mój silnik powinien być łatwiejszy, ale, jak mówiłem - trochę mnie zegar ogranicza. Jak dla mnie - Best of the Best "Rąbanki o Majstra Poznania". Niezależnie od decyzji jury.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Silnik na żywo miażdży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Ja nie mam słów dla Twoich prac. Nie jestem już tak często jak kiedyś ale czasem zaglądam nacieszyć oko Modelarstwem przez WIELKIE M w Twoim wykonaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Cudo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Mikołaj zrób proszę zdjęcie z groszufkom. Jak pokazuje znajomym jakie to ludzie wariactwa potrafią zrobić to mówią, żebym im nie pokazywał silnika z muzeum tylko model.... To mój ulubiony wątek ..... Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Blacman - przy okazji zrobię z tym groszem - na razie nie chcę tego silnika wyciągać bez szczególnej konieczności. A tak ogólnie to za długo się nic nie dzieje, trzeba wziąć coś na rozruch... Wózek "dyszowy" i "ogonowy" mają takie same kółka, dość upierdliwe (potrzebnych 8): Na początek felga z otworkami i brzegiem: Później naklejam pierwszą warstwę "opony", jest lekkuchno węższa od felgi: Następnie środkowy pasek bieżnika: Tak po obróbce: I mozolnie kilkadziesiąt bieżniczków bocznych: Obcięte i oszlifowane: I środkowa piasta - gotowe: Trzeba będzie skopiować, bo nie wyrobię tak jeszcze razy 7... Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Pokazujesz całkiem inne podejście do tematu. Jednak niby proste ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Piękne te kółeczka, a całość pracy Mikołaju powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Niesamowite. Na Twoim miejscu rozważyłbym seryjną produkcję dla modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 9 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2018 Powrót po nieprzyzwoicie długim urlopie... Wznowienie rozpoczyna się od ukończenia ostatniego etapu czyli wózka na dyszę i dopalacz. Dzięki koledze mam ułatwienie w postaci odlanych kółek na podstawie mojego wzoru. Inne elementy dłubię sobie po swojemu - to jednak fajnie sobie poskreczować... I zmontowany wózek czeka na malowanie - wodzidło, kółka i zaślepka na rurę zostaną doklejone po malowaniu: Mam nadzieję na jakieś widoczne przyspieszenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Jakby mi się w 1:48 takie cuda udało zrobić, to byłbym bardzo zadowolony, a tu 1:72... Chyba skoczę do monopolowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Mikołaj, jak zwykle pokazujesz klasę modelarstwa niedostępną dla przeciętnych śmiertelników. Sama przyjemność móc oglądać twoją robotę Mistrzu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Nareszcie. Już się obawiałem, że temat przeszedł do historii a tu taki świetny powrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Mikołaj...lecz się kolego, bo to co tu wyprawiasz nie jest normalne ,-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Powrót Mistrza w wielkim stylu. Fajnie, że temat nie umarł i mam nadzieje, że suczkę doprowadzisz do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Mikołaj...lecz się Błagam, nie rób tego! Ten rodzaj psychozy jest jak najbardziej wskazany i oczekiwany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Mikołaj...lecz się Błagam, nie rób tego! Ten rodzaj psychozy jest jak najbardziej wskazany i oczekiwany. Ale może też być zaraźliwy a konsekwencje mogą być straszne. Może się skończyć porzuceniem modelarstwa na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Mikołaj nie lecz się nie słuchaj, co my będziemy oglądać jak się wyleczysz modele prosto z pudła ? o nieee Ciesze się ze wróciłeś do budowy będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi